ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hexi Pharma are mai multe sedii: în Militari, într-un apartament care a aparținut părinților lui Dan Condrea, fabrica a fost mutată în Strada Buiacului nr. 81, din Mogoșoaia, dar cel mai bine plasat este sediul din bulevardul Goga nr. 14, foarte aproape de Piața Unirii.
 
Aici stăteau Dan Condrea și Flori Dinu, aici se elaborau contractele, aici veneau agenții de vânzări. La primele două niveluri, parter și etajul 1, lucrează și azi cei care mai vin la serviciu și încearcă să țină firma în picioare. De aici se dau comunicatele de presă. Aici este epicentrul afacerii prin care, vreme de peste 10 ani, Hexi a furnizat dezinfectanți diluați în 350 de spitale românești din 40 de județe. Și acesta este blocul Serviciului Român de Informații, potrivit tolo.ro.
 
„Cândva la începutul anilor 2000, Primăria a luat câteva clădiri din zonă și le-a dat unor instituții de forță”, spune o sursă din Primăria Capitalei. 
 
Gazeta a trimis acum câteva zile o cerere oficială către Primăria Capitalei prin care au fost rugați să spună cui aparține blocul unde are birourile Hexi Pharma. După câteva zile de tăcere, a urmat un telefon:
 
"– Bună ziua, așteptați un răspuns dinspre Primărie?
Da.
– Nu mai așteptați, că nu se găsește autorizația de construcție pentru blocul M61 din Goga!

Cum nu le găsesc?
– Acel bloc a fost început înainte de 1989. Era neterminat. Și a fost dat unui serviciu secret care l-a terminat el însuși! Asta spun toți oamenii vechi din Primărie. Dar actele nu mai sunt.

Cum nu mai sunt?
– Sincer, pot fi mai multe motive. Arhiva a fost dată în multe părți, erau mii de angajați ai Primăriei. Sau poate o fi și alt motiv pentru care nu se mai găsesc. Nu știu.

Și nu există niciun document?
– Există doar o recepție a spațiului de la parter, spațiu pe care Primăria l-a păstrat când a dat blocul celor de la servicii. Acel spațiu a fost închiriat către Universitar Farma în 2004.

Contractul dintre Primărie și Universitar Farma l-au descoperit cei de la Digi 24.
– Da. Iar Universitar Farma s-a transformat apoi în Hexi Pharma."
 
Blocul M61 este chiar la capătul Pasajului Mărășești, cum vii dinspre Biblioteca Națională, la nici un kilometru de clubul Colectiv pe drumul care însoțește matca Dîmboviței. 

La scara 2, blocul are parter și etajul 1, ocupate de Hexi Pharma și încă 9 etaje. Cu excepția Hexi Pharma și a unei alte firme, Dacris Grup SRL, numele locatarilor nu apar în holul blocului. Dar oamenii din zonă știu că „aici locuiesc angajați de la SRI”.
 
Ce spune SRI
 
Ziarul a trimis o adresă oficială la SRI, dar și întrebări către alte servicii speciale:
 
„Noi am luat structura de multă vreme gratis de la autorități și am finalizat-o ca pe un bloc. Au fost locuințe de serviciu pe care cadrele SRI le-au cumpărat. Acum este un bloc liber, oricine poate să-și cumpere apartament acolo”, a spus purtătorul de cuvânt al SRI.

Iată cum a decurs dialogul cu Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al instituției:

"– Bună ziua, v-am trimis o cerere oficială în legătură cu blocul din Goga numărul 14.
– Am primit-o. Colegii mei au confirmat: informațiile sunt corecte, în sensul în care acel bloc ne-a aparținut. Dar nu există nici o legătură cu Hexi Pharma, acel spațiu a rămas Primăriei, care l-a închiriat cui a dorit. Tot încercați să faceți o legătură cu SRI, dar nu există.

Și când ați preluat blocul? În 2002?
– Nu era un bloc. Noi am luat o structură. Pe care am construit-o. Este imposibil să găsim atât de repede documentele. Oricum, înainte de 2002 l-am preluat, cred că mai demult.

Apartamentele au fost cumpărate de angajații Serviciului?
– Da. Iar unii locuiesc în continuare acolo. Alții poate că nu. Oricine poate sta în acel bloc acolo. E un bloc absolut normal, deținut de proprietarii apartamentelor, ca orice bloc.

Noi știm că, prin contract, Primăria a păstrat spațiile de jos pe care le-a dat.
– Da, așa e. Spațiul Hexi Pharma n-a fost niciodată al nostru. De fapt, acum sunt multe firme acolo, la parter.