ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Occidentul de azi nu mai seamănă cu cel pe care-l văzuseră părinții și bunicii noștri. De-obicei, când spui asta, ți se cer dovezi, asta când nu ești ostracizat direct.

Cea mai bună dovadă este să lucrezi cu materialul clientului. Bunăoară, articolul la care vreau să mă refer este „Coronavirus: They grabbed my breasts and said, 'You're not a woman'” , apărut pe Bbc.com, în data de 18 mai.

În traducere, titlul sună așa: Coronavirus: Ei m-au apucat de sâni și au zis „Tu nu ești femeie”. În varianta de mobil, articolul a stat pe poziția a treia 24 de ore, deci a fost considerat foarte important de responsabilii editoriali ai instituției.

Articolul este foarte relevant din numeroase puncte de vedere. Tratează cazul unui bărbat care se îmbracă precum o femeie și care se prostituează pe străzile din Panama City (capitala statului Panama) și care se plânge că este abuzat de forțele de ordine și stigmatizat social.

Ce face BBC? Pentru BBC nu este vorba despre un bărbat - deși persoana în cauză are organe sexuale masculine și barbă - ci de o femeie, pe nume Monica. Nu este vorba despre prostituție, ci despre „lucrătoare în industria sexului”. 

Pentru jurnalista BBC, a fi „lucrător cu sexul” este tot o meserie, la fel de onorabilă precum „lucrător în construcții” sau „lucrător medical”.

Apropo, autoarea articolului este Megha Mohan,  „BBC Gender & Identity Correspondent”, adică, în traducere aproximativă „Corespondentul BBC pe gen și identitate”. Să ne fie clar: vorbim de postul public, de stat, din Marea Britanie, o țară mult mai conservatoare ca altele și care are la putere un partid conservator și care are un „corespondent pe gen și identitate”. 

Revenind: nicăieri în interiorul articolului nu găsim vreo referire, cât de mică,  la faptul că „lucratul în industria sexului” ar fi ceva rău. Nu, nici gând. Nu găsim vreo referire la faptul că persoana în cauză are, săraca, probleme psihice care ar trebui compătimite și tratate, nu încurajate. Nimic rău despre faptul că respectiva persoană s-a apucat de prostituție de la vârsta de 14 ani! 

Relativizarea răului, prostituția nu este decât un „job” ca oricare altul, minciuna - să ne prefacem toți că negrul e alb, doar pentru că așa vrea cineva -, corectitudinea politică, tranzacționarea relațiilor dintre oameni, folosirea copiilor pentru sex privită ca o activitate oarecare, sunt tarele pe le găsim în articolul acesta și răspândite în tot Occidentul.

Ele nu mai sunt, de multișor, doar o marginală acolo. Sunt mainstream, sunt dominante. Ne putem închipui vreun astfel de articol, precum cel din BBC, apărând acum 50-60 de ani în Marea Britanie? Ne puteam închipui că vreun lider al unei țări occidentale va dezveli, în buricul Europei, o statuie de-a lui Marx?
 
Asta este ceea ce vă doriți pentru copiii voștri? O lume în care prostituția infantilă să fie o opțiune serioasă, demnă, la fel ca meseria de medic sau inginer? O 

Iar ca să fie totul și mai dement, autoarea articolului are trecut la profilul personal de Twitter, ultimele două fericiri rostite de Hristos, consemnate în Sfânta Evanghelie după Matei. Ce să înțelegem? Că autoarea apără aceste abominații în numele lui Dumnezeu? Să nu fie!

A constata cele scrise mai sus nu te face nici nebun, nici vândut rușilor, nici pro chinez, nici conspiraționist. Ci doar un om care are ochi de văzut și urechi de-auzit.