Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane lansează astăzi campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale, intitulată „Distruge zidul indiferenței! Traficul de persoane poate fi prevenit”.

Campania lansată astăzi la ora 10 la hotel „Ibis” București în prezența reprezentanților unor instituții și organizații ce activează în domeniul anti-trafic de persoane este a doua din cadrul proiectului „ROFSIP2016OS5A10P02 - Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor”, derulat la nivel național, timp de 36 de luni, prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta Cooperare Polițienească.  Scopul proiectului este prevenirea, prin informare și conștientizare, a traficului de persoane în vederea exploatării sexuale, informează A.N.I.T.P.

Conferința de lansare a campaniei naționale de informare cuprinde vizionarea unui film documentar conținând povestea cutremurătoare a unei victime a traficului de persoane și prezentarea spotului campaniei, realizat prin implicarea cântăreței Ada Alexandra Moldovan (ADDA).

Campania se va desfășura în perioada februarie – septembrie 2019, A.N.I.T.P. având ca parteneri Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociația eLiberare și Fundația World Vision România.

Creșterea gradului de conștientizare și reacția publicului față de problema traficului de persoane în scopul exploatării sexuale ar putea constitui un punct de pornire și pentru o dezbatere mai largă despre fenomenul mai puțin vizibil al exploatării sexuale a tinerilor prin pătrunderea în spațiul educațional, formal și informal, a ideologiei care încearcă să impună libertinajul sexual și schimbarea mentalității privind genul biologic al persoanei.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.