ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fraudarea dezinfectanților din spitale a ucis oameni, spune Traian Băsescu, arătând că 
acum patru ani, o firmă franceză a constatat că substanțele Hexi Pharma sunt falsificate.
"SRI susține că a trimis 100 de informări către factorii de decizie că Hexi Pharma falsifică substanțele dezinfectante vândute spitalelor și școlilor. Măcar una dintre acestea a trimis-o la Parchet? (la mine nu a ajuns nici una). Există măcar o singură informare care pomenește numele Hexi Pharma ca falsificatoare a dezinfectanților(...) De ce Spitalul SRI s-a aprovizionat cu dezinfectanți de la Hexi Pharma dacă știau că aceștia sunt apă chioară (falsificați)??", se întreabă fostul președinte.
 
"1.Hexi Pharma aprovizionează, de ani buni, sistemul sanitar și școlile din România cu substanțe dezinfectante, devenind astfel cel mai mare furnizor de dezinfectanți din România.
2. Hexi Pharma aprovizionează, tot de ani buni, și Spitalul SRI (63 de contracte cu încredințare directă în ultimii 2 ani).
3. Firma franceză ANIOS a făcut în 2012 analiza substanțelor Hexi Pharma și a constatat că acestea sunt falsificate.
4. SRI susține că a trimis 100 de informări către factorii de decizie că Hexi Pharma falsifică substanțele dezinfectante vândute spitalelor și școlilor.
 
Mă întreb:
- Măcar una dintre acestea a trimis-o la Parchet? (la mine nu a ajuns nici una) 
- Există măcar o singură informare care pomenește numele Hexi Pharma ca falsificatoare a dezinfectanților?
- De ce Spitalul SRI s-a aprovizionat cu dezinfectanți de la Hexi Pharma dacă știau că aceștia sunt apă chioară (falsificați)?
- Cum de nu a aflat SRI-ul că cea mai mare firmă de dezinfectanți din lume, ANIOS, a făcut în Franța acum patru ani analiza produselor Hexi Pharma și a constatat că sunt falsificate?
- Substanțele furnizate Spitalului SRI de către Hexi Pharma erau diluate ca pentru tot poporul sau pentru ei era comandă specială, cu respectarea rețetei?", a scris Traian Băsescu pe contul de Facebook.