Asociația MozaiQ participă la festivalul „Street Delivery”, care se desfășoară în acest week-end în Bacău, prezența la eveniment fiind marcată de pictarea unei treceri de pietoni în culorile curcubeului, simbol biblic confiscat de comunitatea homosexualilor.

„Vom trasa o trecere de pietoni Rainbow, provizorie, pe Aleea Parcului, în fața standului MozaiQ. Zebra rainbow este un simbol al unității și acceptării, dar și ca celebrare a culturii LGBT din România”, au anunțat reprezentații MozaiQ pe Facebook.

După cum au spus organizatorii, la standul MozaiQ are loc și expoziția „Queer Space”, în cadrul căreia 11 artiști expun imagini reprezentative pentru comunitatea homosexualilor. Tot la acest stand se află și activistele pentru legalizarea prostituției.
 

Asociația Mozaiq a participat și la festivalul „Street Delivery” din luna iunie, din București, când a organizat ateliere pentru copii și tineri, în cadrul cărora cei mici au pictat tricouri în culorile curcubeului sau s-au jucat cu diferite jocuri, colorate, deasemenea, în culorile simbolului homosexualității, așa cum ActiveNews a informat la vremea respectivă.

MozaiQ este o organizație care promovează homosexualitatea în România.

„Street Delivery” se desfășoară în perioada 23-25 august a.c. în Bacău. Festivalul este un eveniment urban de arhitectură și arte care are loc în fiecare vară pe străzile marilor orașe din România. Street Delivery a fost fondat în 2006 de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews