ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriel Biriș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a declarat că în România sunt trei milioane de români care nu au niciun venit.

Conform noului cod fiscal, aceste persoane vor trebui să achite asigurări de sănătate de anul acesta și vor plăti 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună. Excepție fac elevii, studenții sau cei aflați în întreținerea unei persoane asigurate. Prevederea se aplică și celor care nu au venituri timp de șase luni.

„Suntem 18 milioane și ceva de cetățeni cu drept de vot, adică majori. Din 18 milioane, dacă scădem numărul de angajați, numărul de pensionari, numărul de șomeri, numărul de asistați sociali, persoanele care au plecat din țară și care intră în statistica cetățenilor cu drept de vot, ne rămân trei milioane care nu apar nicăieri”, a declarat Gabriel Biriș, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

„Cred că trebuie să înțelegem că dacă, Doamne ferește, se întâmplă să se îmbolnăvească, ei se vor afla într-o situație absolut critică, să trebuiască să plătească niște sume mult mai mari, pe care mai mult ca sigur nu și le pot permite, pe când suma care a fost stabilită ca obligație de plată prin această prevedere este una modică”, a mai spus acesta.

„Din ce trăiesc, dacă nu câștigă nimic?”, s-a întrebat secretarul de stat.