Ioan Gyuri Pascu, pe lângă pasiunea lui pentru actorie, iubea la fel de mult și muzica, abordând diverse stiluri - rock, pop,blues, reggae.

"Lui Gyuri îi datorez lansarea în muzică. A fost primul producător care a crezut în muzica Vama Veche și s-a încumetat să finanțeze primul nostru disc, "Nu am chef azi".

Cred că bunul simț, modestia exagerată și un anumit tip de frământare interioară specifică oamenilor cu suflet mare au frânat o carieră care ar fi meritat mult mai mult. Cei apropiați însă (printre care, din nefericire, nu mă aflu) au fost cei mai câștigați pentru că s-au aflat în raza de  acțiune a sensibilității lui. Dumnezeu să te odihnească, Gyuri!", a scris Tudor Chirilă pe contul său de Facebook. 

În 1992 a format trupa Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, alături de care a participat la mai multe festivaluri de jazz de jazz, blues și rock. Tot în 1992, a pus bazele primei case de discuri independente din țară – Tempo Music – împreună cu Daniela Marin. Printre discurile lansate de Ioan Gyuri Pascu se numără Mixed Grill’ (1993), „Mașina cu Jazzolină” (1994), „Gânduri nevinovate” (1997), „Lasă” (2000), „Jocul de-a joaca” (2006), ”La jumătatea vieții” (2007).