Melodia celor de la Taxi a dat naștere unui alt conflict, între Tudor Chirilă și Mihai Morar.

"Le-am spus oamenilor că nu înțeleg cum în ținutul bisericilor de lemn a fost posibilă inițierea unei construcții grotești cum este Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare. Le-am spus oamenilor că este o perspectivă urâtă când intri în oraș și le-am mai spus că s-ar fi putut investi banii mai înțelept, într-un spital sau în școli, pentru că, slavă Domnului, Maramureșul are multele și superbele lui biserici de lemn", a scris Chirilă pe Facebook, explicând ce s-a întâmplat în urmă cu câteva luni la un concert în Baia Mare. Cântărețul a continuat: "Publicul a aplaudat. După ce am coborât de pe scenă, prezentatorii Buzdugan și Morar au urcat și m-au atacat îndemnând publicul să mă apostrofeze strigându-mi "rușine" sau că este inadmisibil să "mă iau" de catedrala orașului sau sugerând, pur și simplu că sunt anticreștin".

Postarea de pe Facebook a lui Chirilă a primit o replică dură de la Mihai Morar, originar din Baia Mare.

"Această catedrală "grotescă", după cum i-ai spus ,Tudor, este neterminată, chiar dacă ridicarea ei a început în 1990. Nu înțeleg cum cineva, care nu e nici măcare arhitect, își poate da cu părerea despre un edificiu nefinalizat. Sunt convins, exagerând proporțiile, că și Domul din Milano și Westminster Abbey arătau la fel de "grotesc" în stadiul în care este acum "Sfânta Treime" din Baia Mare".

Dragă Tudor, aș vrea să îți spun, pe scurt, de ce se construiește această catedrală. În 1990, în orașul Baia Mare, care număra peste 100.000 de credincioși ortodocși, existau, conform datelor Episcopiei, doar 3 biserici ortodoxe în tot orașul. Sunt 26 de ani de când a început construcția acestui lăcaș, timp în care mii de băimăreni au venit la fiecare slujbă ținută în subsol, chiar neîncălzit în iernile cele mai grele. Ani de zile lucrările au fost oprite din cauza lipsei de fonduri", i-a replicat Morar.

În urmă cu câteva zile, trupa Taxi, alături de alte 33 de persoane cunoscute, a lansat o melodie ce se dorește a fi un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. După apariția clipului, Grigore Leșe, unul dintre cei care apar alături de Taxi , a cerut să fie retras clipul în care apare și el, iar trupa Taxi s-a conformat.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews