ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ȋn noiembrie 2015, după Colectiv, poporul străzii a strigat „Corupția ucide”. Ȋn aprilie 2016, dosarul în care sunt acuzați patronii de la Colectiv, cei de la firma de artificii și  (doar) unul dintre pirotehniști a fost trimis în judecată (nu sunt infracțiuni de corupție acolo).  
 
La un an distanță, s-a fixat primul termen pentru judecata pe fond: 7 februarie 2017. Adică marți, atunci când același popor al străzii cere ca instanțele să facă grevă. Păi, nu ne interesează să se facă dreptate? Nu vrem să știm de ce au murit 64 de oameni? Nu „Corupția ucide”, deci să-i rupem capul?

Dosarul celuilalt pirotehnist, cel care a luat din depozit, a montat și a aprins artificiile din Colectiv e încă nefinalizat, la Parchetul General. El n-ar putea avea nicio vină, știu, doar „corupția ucide”.

Ȋn cazul Colectiv sunt două dosare deschise pentru infracțiuni de corupție. Dosarul în care fost trimis în judecată Piedone și care e încă în camera preliminară, la Curtea de Apel București, pentru judecarea contestațiilor. Nu e fixat nici măcar termen de judecată, încă se așteaptă motivarea deciziei pe care Tribunalul București a dat-o în octombrie 2016.

Și mai e dosarul pompierilor, cel pe care DNA a trebuit să-l refacă. E în camera preliminară la Tribunalul Militar București. Termen – 29 martie 2017.

Corupția ucide?! Crimele sunt muuult mai complicate. 

P.S. Acest adevăr nu e unul cu rime. Nu încape pe vreun carton și nici nu conține cuvinte obscene.