ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un anunț fals despre furtuna care se îndreaptă spre București, în care se susține că vijelia va fi mai puternică decât s-a anunțat, s-a viralizat pe internet și produce panică în mediul online.

În anunț se vorbește despre un ciclon care va lovi Capitala. Este exclus, spun meteorologii.

„Într-adevăr, s-a emis cod portocaliu de furtună, dar nu va exista niciun ciclon".

„Bună! Am un client care lucrează direct cu Firea în PMB și m-a avertizat acum că nu se dorește creare de panica dar situația ciclonului e mult mai grava decât s-a anunțat oficial. Maxim la ora 17.00 să fim adăpostiți și mașinile parcate corespunzător sa nu fie expuse la căderi de copaci sau acoperișuri. Anunță și tu pe cine poți. E neoficial.", scrie în mesajul care s-a viralizat pe internet.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun însă că este vorba de o farsă și nu este nimic ținut secret. În plus, recomandă cetățenilor să urmărească site-urile oficiale ale autorităților și să nu dea atenție decât anunțurilor postate pe aceste pagini de internet sau mesajelor transmise direct de reprezentanții acestora.

Și Departamentul pentru Situații de Urgență avertizează populația să nu cadă în capcana zvonurilor și să utilizeze canalele oficiale de informare.

„Nu cădeți în capcană zvonurilor, folosiți doar canalele oficiale de informare ale instituțiilor cu atribuții în domeniu.
Având în vedere alte informații care circulă în diverse medii online, vă comunicăm că Departamentul pentru Situații de Urgență emite informații de avertizare, de îndată ce se primesc oficial de la institutiile care le emit.
Pentru cei care întâmpină dificultăți în accesarea aplicației DSU, problema este cunoscută, iar acum se lucrează pentru redimensionarea serverului astfel incât să permită mai multe accesări simultan”, transmite DSU.