ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un gălățean de 75 de ani, pasionat de desen și sculptură, a realizat, în zăpada înghețată dintre blocuri, un bust al poetului Mihai Eminescu și o replică a statuii "Cumințenia Pământului”.

El spune că, după ce a terminat-o pe aceasta din urmă, un vecin i-a spus să scrie dedesubt ce operă este, însă el a pus un mare semn de întrebare, "pentru ca cei care nu o cunosc să-și pună întrebări și să caute, să afle cine este".

El a reușit în doar câteva zile să realizeze cele două creații din zăpada înghețată dintre blocuri, în cartierul Micro 21, fiind ajutat și de câțiva vecini.

„Ideea a plecat mai demult, în urmă cu 35 de ani, când fata mea era la grădiniță. Eu sunt pasionat de desen și sculptură, am lucrat mulți ani ca tehnician la o fabrică de mobilă. Poetul Mihai Eminescu este o mare valoare a noastră, a românilor, însă eu mă pricep mai puțin la vorbe. După cum vedeți, sunt mai priceput să lucrez cu mâinile. Am fost inspirat și de poezia Luceafărul. Vecinii m-au ajutat și ei; unii cu sfaturi și unii la căratul zăpezii”, a spus Petru Darie pentru News.ro.

Bărbatul de 75 de ani a mai afirmat că a decis să realizeze și replica statuii "Cumințenia Pământului”, după ce a văzut că opera originală a lui Brâncuși a fost popularizată foarte mult în ultimă perioadă.

„Am văzut că opera lui Brâncuși, Cumințenia Pământului, a fost foarte popularizată, au fost multe dispute, și m-am decis să încerc să o sculptez și eu din zăpadă. După ce am terminat, un vecin mi-a spus să scriu dedesubt ce operă este, însă eu am pus un mare semn de întrebare. Pentru cei care nu o cunosc să-și pună întrebări și să caute, să afle cine este. Nu am făcut ca s-o donez, dar așa, ca umor, ca un fel de critică pentru guvernanți că nu au reușit să o aducă în țară, eu le-o ofer gratuit”, a mai afirmat Petru Darie.