ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat, care era în greva foamei de la începutul lunii mai, si-a dat foc astăzi în fața sediului Guvernului din Piața Victoriei.  

Protestatarul este un pensionar în vârstă de 66 de ani și era în greva foamei din 1 mai din cauza faptului că i s-ar fi pus sechestru pe pensie. Statul îi execută pensia de 832 de lei din cauza unor datorii la bugetul de stat. 

Se pare că bărbatul avea autorizație pentru protest și se afla de mai multe zile în greva foamei, dar nimeni nu l-a luat în seamă, în cele din urmă cedând și apelând la metode drastice de a atrage atenția asupra sa. 

La fața locului au ajuns medicii și au reușit să-l stabilizeze, transportându-l la spital. Jandarmii au intervenit la timp și au stins flăcările, iar bărbatul a suferit arsuri superficiale pe tot corpul, potrivit evz.ro. În aceste momente, rănitul se află la Spitalul Elias, au declarat oficiali din Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, starea sa este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.