ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul Mariei Gavrilă, femeia rănită în accidentul de mașină în care i-au pierit soțul și doi copii, este binecunoscut cititorilor ActiveNews. Impresionați de necazul prin care a trecut preoteasa, zeci de mii de români s-au unit în rugăciune pentru ca femeia să supraviețuiască pentru a-i crește pe ceilalți doi copii ai săi. Și minunea pe care chiar doctorii o cereau, s-a petrecut.

Un bătrân de 83 de ani a dorit însă mai mult. Așa că a vizitat-o pe Maria Gavrilă în salonul de spital în care se reface după groaznicul accident rutier și a făcut un gest extraordinar.

„Mata ești preoteasa?”, a întrebat bărbatul. Femeia a înclinat ușor din cap și l-a privit uimită pe bătrânul care s-a așezat anevoie pe scaunul de lângă pat, a scos un teanc de bani din geantă și a început să-i numere, așezându-i cu grijă pe pătura gri de spital, mărturisește jurnalista Dana Humoreanu de la Monitorul de Suceava.

Era unul dintre cititorii ziarului, Theodor Gafița. Acesta i-a pus pe pat suma de 4.000 de lei. „Pentru mata și pentru copii, doamnă, că mare încercare ai de trecut. Am fost foarte, foarte impresionat de tragedia asta, o așa suferință, că nu se poate spune în cuvinte. Ai 40 de milioane (n.r. – lei vechi) aici”, i-a spus bătrânul, precizează sursa citată.
A terminat de numărat banii și a spus: „De-acum gata, hai să mergem. Să ai grijă, doamnă, să te faci sănătoasă, ca să poți să te duci la copii. Grele zile te-așteaptă, dar cu ajutorul lui Dumnezeu o să treci peste toate”.

Maria Gavrilă a rămas fără grai, doar cu multe lacrimi în ochi și un „bogdaproste” abia rostit...Theodor Gafița este un pensionar din Dolhasca, în vârstă de 83 de ani și de-a lungul timpului a mai ajutat și alte persoane.