Un bucureștean a fost surprins în timp ce se plimba prin oraș cu un mesaj citat din Mihai Eminescu.

Duminică, omul aștepta tramvaiul pe pasajul Basarab, iar oamenii care treceau prin apropiere puteau vedea următorul mesaj:  „Eminescu: Oamenii care au comis crime grave, rămân somități, se plimbă pe strade, în loc de a-și petrece viața la pușcărie”.

Citatul este parțial, fraza întreagă fiind următoarea: „Oamenii care au comis crime grave rămân somități, se plimbă pe strade, ocupă funcțiuni înalte, în loc de a-și petrece viața la pușcărie”. A fost scrisă de jurnalistul Eminescu în articolul «Românul» în ajunul alegerilor…, apărut în Timpul, 3 mai 1879, conform Opere, vol. X, pag. 229.

Bucureșteanul a așteptat liniștit să vină tramvaiul și s-a urcat în mijlocul de transport în comun care traversează Piața Victoriei.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.