ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă spre duminică, un cort instalat de Coaliția pentru Familie în Piața Unirii din București a fost vandalizat de către un grup de activiști pro-homosexualitate.

Cortul a fost mâzgălit cu expresia "Gay love" dar și cu simboluri ale homosexualității. 

Acțiunea a fost revendicată de un grup care format din "tipe queer", care s-au arătat "scandalizate" de prezența Coaliției pentru Familie, în spațiul public.

"Am văzut pe un grup de facebook lgbt că au ridicat acest cort în zona Unirii pentru a continua strângerea de semnături și ne-a scandalizat faptul că această grupare homofobă beneficiază de spațiul public și de resurse nenumărate, având în spate BOR-ul pentru a propaga ură."

Conform mesajului postat pe siteul propriu, gruparea respectivă susține că a dorit să arate că "au revendicat spațiul public".

"Prin actul de "vandalizare” am revendicat spațiul public în care ei își fac prezente mesajele în mod "legal” datorită faptului că au acces la capital, enorme resurse sociale și financiare, la sprijinul bisericii, al grupărilor ultra-ortodoxe și fasciste, al autorităților și al statului. Acest acces complet liber și tolerarea, ba mai mult încurajarea propagării violenței sunt încă o manifestare a valorilor cisheterosexiste și patriarhale pe care se bazează această societate", susțin persoanele respective.

Gruparea susține că mesajul transmis a fost acela că "cineva" se opune Coaliției pentru Familie.

"Acum mesajul nostru apare deasupra mesajului lor, iar acest mesaj este în primul rând că noi existăm, că suntem aici și îi observăm dar și că cineva li se opune. Din păcate organizațiile pentru drepturile persoanelor LGBT nu se organizează pentru a lua măsuri de acest gen deși ar avea resursele necesare să acopere costurile unor amenzi însă probabil nu vor să își asume scandaluri directe cu organizațiile creștine. Noi ne-am asumat faptul că am putea primi amenzi și că ar trebui să le plătim din buzunar considerând că această acțiune e mai importantă decât câteva sute de lei", scriu ei.

Mai mult, pe pagina respectivă, grupul cheamă și alte persoane să vandalizeze corturile Coaliției, oferindu-se să găzduiască pozele.

"Strada e a noastra, a tuturor si cu totii avem acces la sprayuri si markere. ;) Urmatorii "vandali” sau "vandale” sa ne trimita poze sa le postam pe blog", scrie gruparea "Familia LGBT" pe blog.
 
La sfârșitul lunii noiembrie 2015, în Monitorul Oficial al României a apărut un proiect de lege constituțională ce definește căsătoria ca fiind o uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Comitetul de Inițiativă pentru revizuirea articolului 48, alineatul 1, este format din 16 persoane, dintre care amintim: artiștii Tudor Sișu și Vlad Miriță, soția lui Felix Tătaru, Nadia, filozoful Sorin Lavric, doctorul Pavel Chirilă, Mihai Gheorghiu, directorul adjunct al Muzeului Țăranului Român dar și Părintele Constantin Necula, consilier al Mitropolitului Ardealului.

Pentru ca revizuirea constituțională să aibă succes, inițiatorii trebuie să strângă minim 500.000 de semnături, în termen de 6 luni, de la cetățeni cu drept de vot, împărțiți în minim jumătate din județele țării, cel puțin 20.000 de semnături de fiecare județ. Depunerea dosarului și a semnăturilor la Parlament trebuie făcută până pe 24 mai 2016.

Urmează Procedura prealabilă de avizare a Curții Constituționale, urmată de votarea în Parlament a propunerii legislative.