ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform unui document al Tribunalului Bacău, este vorba despre un eveniment care a avut loc în 2013.

Coordonatorul site-ului Digi24 Dan Turturică precizează că nu a primit niciodată bani de la fostul deputat PSD Ionel Arsene și nici de la un alt politician, că nu a intermediat vreo acțiune a autorităților pentru sau împotriva cuiva și că nu are nicio calitate în dosarul acestuia. Precizarea este făcută după ce în motivarea deciziei prin care Tribunalul Bacău l-a plasat pe Arsene sub control judiciar apare informația conform căreia, când era redactor șef la România Liberă, Turturică ar fi primit de la Arsene, prin intermediar, 100.000 de euro pe care urma să-i remită șefului ANI Horia Georgescu.

„Nu am primit, niciodată, nicio sumă de bani de la Ionel Arsene sau de la vreun alt politician. Nici pentru a intermedia vreo acțiune a autorităților pentru sau împotriva cuiva și nici pentru a publica vreun articol. Nu am nicio calitate în dosarul DNA în care este implicat Ionel Arsene și în niciun alt dosar. Nici măcar cea de martor", afirmă Turturică într-un punct de vedere transmis News.ro.

El susține că în afara celor două fraze din denunțul lui Gheorghe Ștefan, „redactorul-șef al României libere" nu este menționat de nimeni, nicăieri.

„Și asta în condițiile în care vorbim de o lungă perioadă în care toate conversațiile celor implicați au fost monitorizate", argumentează el.

Dan Turturică mai susține că din aceleași denunț împotriva lui Ionel Arsene reiese "că acesta nu i-a returnat banii pe care îi dăduse pentru a-l „executa„ pe Culiță Tărâță, ceea ce înseamnă că "planul pentru care susține că plătise nu a fost îndeplinit".

„Așadar și dacă i s-a promis într-adevăr asta, „cumpărarea de influență" pe care a finanțat-o nu s-a realizat. Iar acest lucru reiese clar, potrivit procurorilor, din interceptările convorbirilor dintre părțile implicate în dosar. Altfel, nu ar fi existat motive ca Gheorghe Ștefan să-i ceară lui Arsene banii înapoi și nici să i se promită lucruri în schimb", conchide Turturică.

Conform documentului Tribunalului Bacău, acest episod a avut loc în 2013, când Arsene a primit de la Gheorghe Ștefan, primar al municipiului Piatra Neamț, suma de 100.000 euro pentru ca în calitate de deputat și președinte al organizației județene Neamț a PSD să-și folosească influența, în mod indirect, asupra președintelui Agenției Naționale de Integritate, Horia Gerogescu, „în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților de către TC, președintele Consiliului Județean Neamț", președintele CJ Neamț la acel moment fiind Culiță Tărâță.

„În anul 2013, într-un restaurant din București, ȘG i-a dat lui AI suma de 100.000 euro. Suma a fost adusă de către fiul lui ȘG,ȘG, la cererea celui dintâi. AI a afirmat că suma de bani va fi remisă numitului TD, în acea perioadă redactor-șef al cotidianului România Liberă, persoană care la rândul său urma să remită banii lui HG, pentru ca acesta în calitate de președinte al ANI să constate nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților de către TC. AI a afirmat că legătura cu TD era asigurată prin intermediul unei consiliere personale, persoană care îl cunoștea în mod direct pe TD întrucât lucrase în presă”, se arată în documentul instanței.

Arsene i-ar fi spus lui Gheorghe Ștefan că intervenția la ANI se amână până după alegerile prezidențiale din 2014, însă în noiembrie 2014 Culiță Tărâță a decedat, astfel că demersul nu mai avea obiect, motiv pentru care, de atunci, Gheorghe Ștefan a încercat să-și recupereze banii.

Arsene a fost reținut săptămâna trecută pentru trafic de influență, o zi mai târziu fiind plasat sub control judiciar.