ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevul Rad Sebastian Antonio, în vârstă de 16 ani, de la Școala Profesională Sâg, din județul Sălaj, a leșinat vineri, 13 octombrie, în timp ce se afla în curtea școlii și, în ciuda eforturilor cadrelor medicale, adolescentul a murit, relatează Sportul Sălăjean.  

În timp ce se afla în pauză, elevul s-a prăbușit la pământ și a intrat în stare de inconștiență. În ciuda eforturilor făcute de profesorii care au acordat primul ajutor și a eforturilor făcute de echipajul medical ajuns la fața locului, tânărul nu a mai putut fi salvat.

Rad Sebastian Antonio era originar din satul Fizeș (comuna Sâg) și era elev în clasa a XI-a, nivel profesional.

Drama s-a petrecut vineri, 13 octombrie, undeva înainte de ora 13.00. Era pauză, când Tony (așa cum îl alintau prieteni) se afla în curtea școlii. La un moment dat, chiar în apropiere de clădirea în care învață elevii de gimnaziu, elevul a căzut brusc. Profesorul de serviciu aflat în apropiere a intervenit prompt și a acordat primul ajutor. Un alt profesor a sunat de urgență la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj SMURD de la Garda de Intervenție Nușfalău.

Din păcate, elevul se afla deja în stare de inconștiență. Echipajul medical a început manevrele de resuscitare. Victima a fost preluată de ambulanța SMURD și transportată către secția UPU SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Pe drum, în localitatea Ban, ambulanța s-a intersectat cu ambulanța de terapie intensivă mobilă (TIM) de la Zalău. Medicul de urgență de pe ambulanța TIM a continuat manevrele de resuscitare, dar din păcate, totul a fost în zadar.

Din câte se pare, elevul ar fi intrat în stop cardio-respirator. Însă cauza clară a decesului va fi stabilită doar în urma expertizei medico-legale făcute de medicul legist.

Cadavrul tânărului a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Sălaj, în vederea efectuării unei expertize medico-legale. Continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii evenimentului.

„La data de 13 octombrie, polițiștii din cadrul Secției Nr. 6 Poliției Rurală Crasna – Postul de Poliție Sâg au fost sesizați în urma unui apel 112, cu privire la faptul că, în incinta unei unități de învățământ din localitatea Sâg, unui elev i s-a făcut rău și a leșinat.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și un echipaj SMURD. Din primele cercetări a reieșit că, în timpul pauzei dintre orele de curs, în curtea unității de învățământ, unui elev, în vârstă de 16 ani, din localitatea sălăjeană Fizeș, i s-ar fi făcut rău și ar fi căzut la sol, ajungând în stare de inconștiență.

Minorul a fost preluat de echipajul medical, cu semne vitale, însă, în drum spre spital, acesta a decedat”, a menționat Diana Bonțe, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Sălaj, pentru ziarul Știrile din Sălaj.

Drama de la Sâg s-a petrecut în văzul elevilor și a unui profesor. Florin Țârle, profesorul de biologie, era de serviciu vineri, atunci când s-a petrecut totul.

„Trecuseră câteva minute de când a sunat clopoțelul. Tony era lângă scări, probabil voia să intre în școală. A făcut doi pași și a căzut pe spate, ca și secerat. A căzut chiar pe un grup de elevi. Inițial, am crezut că ar fi făcut o criză de epilepsie. L-am pus rapid în siguranță și am văzut că parcă era din plastilină. Mi-am dat seama că e grav. Am început rapid manevrele de resuscitare și a început să dea semne de revenire. Chiar mi-a zâmbit la un moment dat. S-au continuat manevrele, atât colegul meu – Marius Palce, cât și unul dintre polițiștii ajunși la fața locului. Însă, mi-am dat seama că îl pierdem. M-a marcat mult această tragedie… Tony era cel mai voinic elev din școală”, a mărturisit cu durere în suflet profesorul Florin Țîrle, pentru ziarul Știrile din Sălaj.

Mama lui Tony s-a stins din viață de tânără, la nici 30 de ani. În urma ei au rămas trei copiii. Tony era cel mai mare, avea aproape 17 ani. El mai avea un frate în clasa a X-a și încă unul în clasa a VII-a. Sătenii spun că tatăl lor trebuia să muncească aproape toată ziua pentru ca ei toți să poată avea un trai decent.

Ca urmare, fratele cel mare era stâlpul casei, iar cel mijlociu era bucătarul. Deși au rămas orfani de mamă încă de mici, copiii au fost buni. Toată lumea spune că Tony era un copil deosebit, un copil harnic, muncitor, un elev fără probleme.

Acest lucru l-a subliniat și conducerea școlii unde unde Rad Sebastian Antonio era elev.

„Cu durere în suflet deplângem moartea neașteptată a tânărului Rad Sebastian Antonio, elev în clasa a XI-a, nivel profesional, a cărui inimă bună a încetat azi să mai bată. Un elev respectuos, un coleg minunat, un suflet de copil cald și blând care azi s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere și un gol imens. Suntem profund îndurerați de dispariția sa prematură.

Conducerea Scolii Profesionale Sâg, împreună cu întreg corpul profesoral, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic al unității transmitem familiei îndoliate ,,Sincere condoleanțe!ˮ.
Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu! Rămas bun, Toni!
Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace!”