Unui elev din județul Vaslui i s-a făcut rău după ce în timpul orei de religie a vizionat imagini din filmul documentar "Strigătul mut", care tratează problema și industria avorturilor.

Tânărul, în vârstă de 17 ani, a acuzat o stare de rău și după ce a cerut permisiunea să meargă la baie a ieșit pe hol și a leșinat.

Profesorul Gabi Vrânceanu a motivat vizionarea filmului prin faptul că în județul Vaslui au fost, în 2015, 250 de avorturi la fete cuprinse cu vârsta între 14 și 17 ani. Acesta este acum investigat pentru a se determina dacă acest film este conform cu programa școlară.

Cunoscutul realizator radio-tv Șerban Huidu a luat atitudine față de această situație și afirmă că avortul "este o crimă și se săvârșește cu intenție". Despre filmul cu pricina, Șerban Huidu a spus: 

"Cred că dacă ar fi impresionați, adolescenții de azi, tinerii rebeli de mâine ar auzi "strigătul mut"!


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews