ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Generalul Sorin Gabriel Cozma, fostul șef al Direcției Generale Prevenire și Combatere Terorism din cadrul SRI, trecut în rezervă de Klaus Iohannis săptămâna trecută, a declarat că valurile de emigranți vor lovi și România și a sugerat că aceștia ar putea fi soluția pentru criză forței de muncă.

„Valurile de emigranți vor lovi și România. E România pregătită să primească 500.000 de musulmani? Vorbim de femei, copii, oameni normali care au pătimit foarte mult în țările lor. Vom fi sau nu pregătiți? Va trebui să dăm un răspuns la problemă această. Avem o lipsă de forță muncă acută. Istoric, România nu s-a mai confruntat cu asemenea. Suntem pregătiți să facem switch-ul?", a spus fostul șef din SRI, potrivit paginii de Facebook a Festivalul de Film și Istorii Râșnov.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui panel despre Globalizarea terorismului ce a avut loc în penultima zi a Festivalului.

Cozma a fost întrebat din public și în privința oportunității construirii unei mari moschei în România.
 
„Dacă factorul politic consideră că are nevoie de informații pe subiectul construirii moscheii, le vom oferi. Greu de spus dacă e bine sau e rău să se construiască o mare moschee în București. Factorul politic, el trebuie să adune toate informațiile necesare unei decizii. Nu există bine sau rău. Un lucru poate fi de bine acum, de rău peste 10 ani. Știți că noi construim o biserică ortodoxă în Turcia? V-ați gândit și la riscul refuzului de a construi o moschee?", a răspuns el.

În ce privește problema terorismului acesta a explicat că nu putem spune că nu suntem afectați, pentru că "mor cetățeni români în atentate, arestăm suspecți de terorism în România, nu ne putem plasa într-o poziție de neutralitate."
 
Pe de altă parte, el a amintit că „România e una dintre foarte puținele, țări europene care nu are cetățeni înregimentați în teatrele jihadiste din Siria și Irak alături de DAESH. E bine!"