Eric Pickersgill este un fotograf care a demarat proiectul "Removed"( Îndepărtat) pentru a arăta în ce grad am lăsat tehnologia să ne invadeze viețile. Consecințele, afirmă el, sunt terifiante: în dorința de a fi mereu hiper conectați am ajuns să ne îndepărtăm unul de altul.

Pickersgill a surprins secvențe din viața de zi cu zi, din care a îndepărtat un mic dar foarte semnificativ detaliu. El a cerut subiecților să rămână în aceleași poziții, dar fără dispozitivele mobile.

Proiectul a demarat în momentul în care fotograful era la o cafea și a putut observa comportamentul unei familii ce era situată la masa de lângă el: "O familie stă lângă mine la cafeneaua Illium și membrii săi sunt total îndepărtați unul de celălalt. Nu se vorbește. Tatăl și cele două fiice și-au scos telefoanele. Mama nu are sau a ales să nu-l folosească. Ea se holbează pe fereastră, tristă și singură, fiind înconjurată de cei mai apropiați membri ai familiei...Tatăl mai ridică privirea pentru a anunța câte-o informație obscură găsită pe net. De două ori vorbește despre un mare pește care a fost prins. Nimeni nu răspunde. Sunt întristat de utilizarea tehnologiei pentru a interacționa în compensație pentru lipsa interacțiunii. Asta nu s-a întâmplat niciodată și mi-e teamă că nu este decât vârful icebergului în ceea ce privește impactul acestei tehnologii asupra vieții noastre sociale. Mama și-a scos și ea telefonul", a scris el. 
 
FOTO CREDIT: Eric Pickersgill(www.removed.social).  ActiveNews are acordul proprietarului pentru folosirea acestor imagini. Fotografiile pot fi replicate, copiate sau editate NUMAI cu acordul proprietarului, Eric Pickersgill.
 
 
 
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews