ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un francez îndrăgostit de Bucovina ne promovează țară așa cum nu foarte mulți români fac.

Pasionat de acest ținut, organizează drumeții și excursii și aduce la noi turiști francezi și belgieni. Le arată satele tradiționale cu oameni primitori, dar și mănăstirile și peisajele de poveste din zonă.

În urmă cu 15 ani, Pascal s-a îndrăgostit iremediabil de Bucovina, un loc unde și-a întâlnit și sufletul pereche. După 3 ani, s-a stabilit la Putna, dar n-a vrut să țină doar pentru el acest colț de rai. A început să promoveze zona și să aducă în România turiști francezi - mai întâi prieteni, apoi prietenii prietenilor, apoi  s-a tot dus vestea.

Numai luna această, la invitația lui, 17 familii din Franța au venit cu rulotele în Bucovina. Pascal le arătă cum trăiesc localnicii, îi duce în gospodăriile lor, iar gazdele îi așează bucuroase la masă.

Turiștii sunt încântați și de vizitele la Salina Cacica, la Mănăstirea Voroneț sau la Muzeul Obiceiurilor Populare de la Gura Humorului.

„Mi-a plăcut arhitectura caselor și a mănăstirilor din Bucovina, dar mi-au plăcut și peisajele.”, spune un turist francez pentru stirileprotv.ro.

Desigur, ca să aibă și cât mai multe dovezi au făcut și numeroase fotografii.

„Caută povești. Caută experiențe, caută să aibă contact cu oamenii locului.”, spune Pascal Garnier.

Ca să atragă cât mai mulți străini în vacanță în Bucovina, Pascal colaborează și cu agenții de turism din Franța.