ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O familie din București cumpără anual câte un camion cu flori și vine la Iași pentru a împodobi baldachinul în care este scoasă racla cu moaștele Sfintei Parascheva, cu prilejul prăznuirii, pe 14 octombrie, a hramului acesteia.

De 14 ani, Florentina Buștei se ocupă personal de împodobirea baldachinului, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare a Sfintei Parascheva. Potrivit acesteia, în 2004 a avut un vis în urma căruia a decis să cumpere un camion cu flori tocmai din Olanda și să vină la Iași. De atunci, indiferent de vreme, ea vine cu întreaga familie să împodobească baldachinul în care este pusă racla Sfintei Cuvioase Parascheva în perioada pelerinajului organizat cu prilejul hramului acesteia, relatează Agerpres

Anul acesta, familia Buștei a decorat baldachinul cu flori ce au, predominant, nuanțe de alb și roz.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei spun că sunt impresionați de jertfa adusă de familia din București.

„E impresionantă dragostea lor și, mai ales, consecvența lor, pentru că într-adevăr vin de mulți ani și împodobesc baldachinul cu racla Sfintei Parascheva cu flori care te trimit cu gândul la Rai. Atât de frumoase sunt și atât de frumos împodobesc", a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din catedrala mitropolitană marți dimineața, la ora 6,30, spre închinarea celor veniți din toată țara. Ea va fi amenajată în curtea mitropolitană, pe un baldachin special amenajat. Racla va rămâne aici până pe 15 octombrie. Pe 14 octombrie, când se prăznuiește hramul Sfintei Cuvioase Parascheva va fi oficiată Sfânta Liturghie, ceremonial religios la care participă sute de mii de credincioși, dar și reprezentanți ai autorităților locale și centrale.