ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul britanic Charlie Ottley, autorul faimoasei serii „Wild Carpathia", a vorbit despre țara noastră într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Puțini știu că Charlie Ottley a studiat Teologia și Filozofia la Universitatea din Bristol-Marea Britanie înainte de a deveni jurnalist.

Britanicul este încântat de ceea ce a văzut în România, încă din 2011, anul primei sale vizite, și crede că mulți străini au idei preconcepute despre țara noastră.

„Cred că România este una dintre cele mai frumoase țări din lume. Mulți vest-europeni și americani au idei preconcepute despre România, idei bazate pe ignoranță. Și toți acești oameni nu realizează ce destinație fantastică este România. Și mai cred că România promovează aceleași locuri, tot timpul, precum Castelul Bran sau mănăstirile din Moldova. Însă sunt multe alte locuri minunate de văzut în România. Am vrut să arăt românilor și lumii cât de multe are de oferit această țară”, a spus Charlie Ottley.

Din 23 martie, la TVR va fi difuzată seria de documentare „Flavours of Romania”, realizată de Charlie Ottley, și a vorbit despre locurile care l-au impresionat.

„Mi-au plăcut mult Parcul Național Cheile Nerei din Banat și Delta Dunării. M-au încântat Munții Apuseni și Maramureșul. Însă am descoperit locuri minunate în fiecare regiune în care am filmat pentru seria „Flavours of Romania", din Oltenia și Moldova până în Bucovina. Mi-a plăcut mult și pe muntele Rarău din Bucovina. Și în opinia mea, priveliștea de pe muntele Rarău este una dintre cele mai frumoase din lume.  Corbii de Piatră reprezintă o altă comoară secretă a României. Iar biserica din piatră de acolo îmi aduce aminte de Meteora din Grecia. E o zonă cu o importanță culturală uriașă, cu peisaje superbe. Când ajungi la Corbi, pur și simplu spui: „Wow!” Iar aceste zone trebuie protejate de dezvoltarea masivă cu betoane. Zona de la Corbi ar trebui promovată de responsabilii din Guvern, e absolut magică și ar putea atrage mulți turiști. E paradoxal că sunt mulți români care nu știu despre zona asta atât de frumoasă de la Corbi, aflată la mai puțin de 200 de kilometri de București. Prin seria „Flavours of Romania" încerc și să îi fac pe români se realizeze câte locuri frumoase au în țara lor. Și aceste zone trebuie promovate pentru turiștii străini. Însă nu prin construirea masivă de hoteluri care ar distruge pur și simplu aceste peisaje magnifice”, a mai spus jurnalistul.

Ottley a vorbit despre planurile sale de viitor care includ achiziția unei care în România.