ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


B. Vasile, medic la Secția de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului de Urgență Sfântul Pantelimon din București, este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și participație improprie la fals intelectual.

Din probele administrate de procurori până în prezent a rezultat că, la data de 22 februarie anul acesta, medicul ginecolog a pretins de la o pacientă suma de 650 lei, cu ocazia controlului medical efectuat în cadrul unui cabinet particular, în vederea efectuării unei proceduri medicale în cadrul Spitalului de Urgență Sfântul Pantelimon.

La 16 aprilie, aceeași pacientă a mers să facă un control la cabinetul particular al medicului, iar el i-a cerut suma de 700 de lei, în vederea întreruperii cursului sarcinii prin simularea unei stări de urgență necesară pentru realizarea acestei proceduri.

Conform Codului Penal, „întreruperea cursului sarcinii, dacă vârsta sarcinii a depășit paisprezece săptămâni, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi”, dar fapta nu constituie infracțiune dacă avortul e realizat „în scop terapeutic, în interesul mamei sau al fătului” (art. 201, alin.1, lit.c și alin.6)

Cel mai probabil, femeia a sesizat intenția medicului oamenilor legii, iar aceștia au realizat un flagrant. 

Marți, 24 aprilie, la Spitalul de Urgență Sfântul Pantelimon, ginecologul a primit suma de bani pretinsă, iar în aceeași zi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui.

Procurorii au mai dispus, prin ordonanță, și luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de inculpatul B. Vasile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și județul Ilfov.