ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dorul de cei dragi și de locurile în care te-ai născut te cuprinde de multe ori și ai da orice să fii acolo pentru a retrăi acele sentimente unice.

Aflat în misiune în teatrul de operații din Afganistan, caporalul George Enache a încercat, pe cât posibil, să-și construiască o părticică de ”acasă” .

Militarul din Batalionul de Infanterie Protecția Forței ”Călugăreni” a reușit ceva inedit: printre pietrele afgane, a cultivat un răsad de roșii pe care acum îl îngrijește zilnic.

”L-am protejat de prima dată. Am vrut să văd dacă aici, printre pietre, o plantă poate să trăiască și să de dezvolte normal. Până acum se pare că mi-a reușit ”, a mărturisit acesta pentru armataromaniei.ro.

”Când eram copil mergeam la bunici. De acolo am prins taina grădinăritului. Aici este însă o provocare. Era greu de crezut că în acest sol nisipos poate trăi o astfel de plantă. Acum deja are roade. Așteptăm ca roșiile să se coacă. Probabil nu vor avea gustul celor de acasă, de la bunici, însă a meritat”.