ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatarul Sandu Matei a anunțat miercuri pe pagina sa de social media participarea la mitingul din 10 august 2019, în amintirea așa-zisului Miting al Diasporei din august 2018, când au fost înregistrate ciocniri ale protestatarilor cu Jandarmeria, care a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. Evenimentul din acest an va începe în 10 august, la ora 17:00, în Piața Revoluției, în fața M.A.I., urmând ca, la ora 19:00, protestatarii să plece în marș spre Piața Victoriei. Sandu Matei a distribuit vineri pe Facebook evenimentul intitulat „Vrem vinovații pentru Jandarmiada din 10 August!”, după ce joi anunțase tipărirea a sute de afișe instigatoare care au fost ulterior lipite în Capitală și în provincie.

„Calde, câteva sute, gata de afișat, mari, A3 și A4, să înțeleagă toți ce vrem și, mai ales, să înțeleagă mafioții politici că nu cedăm”, a scris joi Sandu Matei pe contul lui de socializare, prezentând afișele care cheamă oamenii la protest.

Printre comentarii, cineva sublinia că o parte dintre afișe vor fi lipite și în țară, menționând orașele Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Cluj-Napoca. Sandu Matei a confirmat că a trimis afișe pentru Cluj și că oricine dorește poate primi materialul în format imagine sau PDF. 

La Sibiu au fost lipte vineri afișe identice cu cele produse de Sandu Matei, mesajul fiind imprimat pe autocolante de format A4.