ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cetățean olandez, care locuia în Brașov, a fost reținut, fiind acuzat că a întreținut relații sexuale cu un copil de 14 ani, pe care dorea să îl înfieze, informează autoritățile brașovene.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov, un bărbat de 57 de ani, cetățean olandez, a fost reținut, fiind acuzat că a întreținut relații sexuale cu un copil de 14 ani. De asemenea, a fost reținut și fratele copilului, un tânăr de 20 de ani, care ar fi sprijinit demersul olandezului.

„S-a reținut că inculpatul major S.O.A. cetățean olandez în vârstă de 57 de ani, cu complicitatea inculpatului major G.V. în vârstă de 20 de ani, au început demersurile pentru luarea în plasament a persoanei vătămate G.G.V. minor instituționalizat în vârstă de 14 ani, frate al inculpatului G.V, minorul urmând a locui la domiciliul inculpatului S.O.A. în scopul înlesnirii întreținerii de relații sexuale de către minor cu inculpatul S.O.A. Ulterior, în noaptea de 07/08.03.2020, după remiterea unor diverse sume de bani și a unor cadouri, inculpatul S.O.A. în timp ce se afla la domiciliul său din mun. Brașov a întreținut relații sexuale cu minorul G.G.V. în vârstă de 14 ani, cunoscând vârsta minorului”, arată procurorii.

Olandezul și fratele victimei au fost reținuți polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Brașov, iar procurorii cer arestarea lor preventivă.
 
Reamintim că, în 2017, USR, prin deputatul Iulian Bulai, a depus un proiect de lege prin care să se permită adopțiile internaționale, după ce acestea fuseseră interzise în 2004, spre nemulțumirea comunității internaționale, între care SUA, Israel, Franța, Italia și Spania fiind în prima linie.
 
Conform baronesei Emma Nicholson, în doar 10 ani de la căderea regimului Ceaușescu, „peste 30.000 de copii au fost transferați în străinatate, cu un profit de un miliard de dolari pentru oficialități și intermediarii care au înlesnit adopțile”.
 
Noua șefă a ANDPDCA, Mădălina Turza, susține și ea reluarea adopțiilor internaționale.
 
Ambasada Olandei a fost foarte activă în a critica statul român pentru „corupție”.