ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de cadre medicale din America Latină au început să posteze pe rețelele de socializare poze cu alți rezidenți care dorm în spital, ca formă de protest față de o imagine realizată de un pacient în care un coleg dormea în gardă.

Un rezident a fost surprins în timp ce dormea la ora 3 noaptea, deși se pare că începuse să scrie pe fișa medicală a unui pacient, iar fotografia a fost postată pe Twitter, scrie critica.com.pa, citat de b1.ro.

Turele medicilor pot dura și câte 36 de ore. De aceea, medicii au început să publice cu ei în timp ce trag un pui de somn, folosind hashtag-ul #YoTambienMeDormi. Unul dintre medici a scris și un mesaj - "Și eu am adormit după ce am operat unul, doi, trei, patru pacienți".

Acest manifest a strând într-o singură săptămână circa 17.500 de comentarii pe Twitter, iar pe Facebook au fost peste 30.000 de apariții.

"A fi doctor este mai mult decât un job pentru noi, este un mod de viață. Dar aceasta se îngreunează după 36 de ore în care stai treaz, în care oamenii țipă la tine pentru a te mișca mai rapid", spune unul dintre medici.