Familia Săcărin a obținut adopția Sorinei în calitate de cetățeni români. Dacă o familie de cetățeni americani care nu aveau cetățenie română cereau să o adopte pe Sorina nu ar fi putut, pentru că în România nu este permisă adopția internațională.

Dar în fapt familia Săcărin acționează ca cetățeni americani în relația cu statul român și cu societatea românească!
De la moneda în care ei exprimă suma cheltuită până în prezent pentru demersurile legate de adopție, 30.000 de dolari, la pașaportul american pe care l-au făcut Sorinei, și până la declarația domnului Gabriel Săcărin pentru Libertatea că vor cere intervenția Ambasadei SUA, ei acționează ca cetățeni americani. 

Pentru ei „acordul SUA pentru adopție” pare cel mai important de obținut, pentru ei procurorul general al României este un fel de neica nimeni care se trezește să le spună lor să nu plece din țară – adică ei exact asta au de făcut, așa că ce treabă are el, un român, să îi împiedice pe ei, care vor să se ducă la casa lor, în SUA?
În finalul declarației indică clar forul tutelar pentru ei în această problemă, for de la care doresc să vină rezolvarea problemei lor: „Am anunțat Ambasada SUA, cred că va ieși un scandal diplomatic.” Este Ambasada SUA, nici gând de vreo instituție a statului român!

Așadar, familia Săcărin nu dă doi bani pe instituțiile românești, pe care doar le pun la lucru în beneficiul lor, dar în fața cărora nu vor să răspundă. Ei se simt hărțuiți de jumătate din populația României societatea românească. Nu e tare greu să ne dăm seama că ei, americani de origine română, sunt superiori celor din țara de origine, așa cum au realizat cei care au văzut realizarea interesului superior al Sorinei în SUA, nu în România (Curtea de Apel de la Craiova a motivat realizarea adopției în SUA prin faptul că România e mai puțin dezvoltată decât SUA).
Este dreptul lor să aibă ce părere doresc despre România și societatea românească. Dar să fie onești cu ceea ce simt: dacă se simt americani, de ce apelează la calitatea de români pentru a obține adopția?!

Iată declarația tatălui adoptiv al Sorinei, Gabriel Săcărin, pentru Libertatea: 

„Este greu sa spun ce se va întâmpla, dar cred că toată treaba asta se va termina la CEDO. Oamenii politici folosesc niste pârghii care nu își au rostul. Avem toate documentele necesare, inclusiv acordul SUA pentru adopție, și acum vine un procuror general să spună să nu plece din țară. În ce bază face aceste solicitări, ce motive? Sunt hărțuit de jumătate din populația țării… E incredibil. Am anunțat Ambasada SUA, cred că va ieși un scandal diplomatic.”

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews