ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DIICOT au reținut astăzi la Cluj un individ care, susținând în mod fals că e medic ginecolog, reușea să-i convingă pe unii să-i trimită filmulețe cu copii lor, dezbrăcați. La percheziție, polițiștii au descoperit în calculatorul dezaxatului peste 11.400 de fișiere foto și video cu minori aflați în ipostaze sexuale indecente. 
 
Falsul ginecolog se numește Dancău Ștefan, are 34 de ani și este din Iași. Ȋn vara anului 2013, Dancău, care se prezenta pe internet ca fiind medic ginecolog, a reușit să convingă o persoană să-i trimită, în vederea unei consultații de specialitate, mai multe poze și un film cu o fetiță în vârstă de 3 ani, aflată în ipostaze sexuale explicite. Pentru a nu trezi suspiciuni, Dancău Ștefan i-a trimis acelui părinte, la rându-i, tot prin intermediul internetului, o altă fotografie, cu un copil aflat în ipostază sexuală explicită.

Mai bine de doi ani, pedifilului nu i s-a întâmplat nimic. Luna trecută însă, el a intrat în vizorul celor de la crimă organizată, stocând în calculatorul său mai multe materiale pornografice cu copii de diferite vârste, atât băieți, cât și fete.

Polițiștii au descins la domiciliul falsului ginecolog, iar calculatorul acestuia a fost supus unei percheziții informatice, în urma căreia au fost descoperite peste 11.400 de fișiere în care se regăsesc minori aflați în ipostaze sexuale indecente. Printre aceste imagini, polițiștii au găsit inclusiv fotografiile ce i-au fost trimise pedofilului în vara lui 2013.
 
De asemenea, în calculatorul lui Dancău au mai fost găsite și 9 fișiere video ce conțineau înregistrări cu copii aflați în ipostaze sexuale, fiecare fișier având o denumire referitoare chiar la vârsta copiilor și la conotații sexuale. 

Dancău Ștefan a fost reținut și prezentat Tribunalului Cluj, care a dispus arestarea lui preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.