ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: În cadrul verificărilor preliminare în cazul pescadorului cu migranți interceptat de polițiștii de frontieră români în cursul serii trecute în apropierea țărmului românesc al Mării Negre, s-a constatat că este vorba despre 70 de persoane, 23 de copii, 12 femei și 35 de bărbați, care intenționau să ajungă în mod ilegal în țara noastră. Persoanele au fost debarcate în siguranță în portul din Mangalia, iar după acordarea de asistență și îngrijiri medicale de specialitate, cercetările vor fi efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat un pescador suspect de migrație ilegală, la bordul căreia se aflau mai multe persoane.

Ieri seară, în jurul orei 20:45, polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra - S.C.O.M.A.R. au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcția localității Mangalia, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia și Constanța pentru identificarea ambarcațiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află zeci  de migranți.

La nivelul M.R.C.C. Constanța s-a inițiat intervenția de salvare pe mare S.A.R. (Search and Rescue), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit și escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

Polițiștii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews