Femeile însărcinate și care au fost izgonite de acasă, precum și mamele care cerșesc pe străzi cu copiii în brațe vor avea unde să se adăpostească la nevoie.

Cele două cămine începute de preotul ieșean Dan Damaschin, părintele asociației Glasul Vieții, sunt construite în proporție de 80%. 
 
Lucrările la casa pentru femeile gravide, victime ale violenței domestice, aflată în localitatea Valea Lupului, se apropie de final. Lucrările pentru căminul femeilor care cerșesc pe străzile orașului de mână cu copiii lor, ridicat pe strada Cicoarei din Iași, au fost reluate după sărbătorile pascale. 

„Pentru ambele locuințe am continuat lucrările după Paști. Cred că mai avem o lună la ambele case după care putem primi mamele cu copii. În total, vom putea asigura cazarea pentru 100 de beneficiari”, a precizat Dan Damaschin, preot misionar la Biserica Nașterii Domnului de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, scrie Adevărul.

Părintele Dan Damaschin derulează mai multe proiecte pentru familiile nevoiașe, cu mulți copii, din comunele județului Iași.
 
Prin intermediul acestora peste 1.000 de copii primesc lunar ajutoare de la oameni din țară impresionați de inițiativa preotului.
 
Persoanele interesate să sprijine proiectele părintelui Damaschin pot vizita site-ul asociației „Glasul Vieții”, pe care voluntarii părintelui au înființat-o pentru promovarea proiectelor, îl pot contacta la numărul de telefon 0744.798.610 sau îi pot scrie pe pagina personală de Facebook

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews