ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul comunei Mischii din județul Dolj a anunțat, marți, că familiile tinere vor primi 1500 de lei pentru fiecare nou-născut, ca stimulent financiar pentru încurajarea nașterii de copii, informează Mediafax.

„Am luat decizia în Consiliul Local Mischii, în urmă cu câteva zile. Cei 1.500 de lei îi vom acorda pentru copiii născuți, începând cu 1 ianuarie 2019. Este o măsură necesară pentru că a scăzut foarte mult natalitatea la nivelul comunei”, a declarat Gheorghe Popa, primarul comunei Mischii, pentru agenția de știri Mediafax.

Anul trecut, în comuna Mischii, situată la circa 10 kilometri de municipiul Craiova,  au fost născuți 10 copii, iar anul acesta, de când s-a luat în calcul stimulentul bănesc, sunt deja șase copii nou-născuți. Conform recensământului din 2011, în această localitate trăiau la acea dată 1760 de locuitori.
 
În afara natalității scăzute, factori precum îmbătrânirea populației, rata mortalității și mutarea tinerilor la oraș pot duce, pe termen lung, la depopularea până la dispariție a satelor românești.