ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un procuror din Slobozia a amendat cu 5.000 de lei doi polițiști care l-au oprit în trafic deoarece avea depășită limita de viteză legală și ITP-ul expirat. În urma gestului polițiștilor, procurorul a întârziat la serviciu și a dorit să îi sancționeze pe aceștia, informează Mediafax.

Procurorul a dorit să le dea o lecție polițiștilor care l-au amendat în luna iulie cu suma de 2.175 de lei, pentru că avea depășită limita de viteză legală și ITP-ul expirat. În luna noiembrie, procurorul care lucrează la Parchetul din Slobozia, i-a amendat pe aceștia cu suma de 5.000 lei, pentru a înțelege gravitatea reținerii unui magistrate, deoarece, conform declarațiilor sale, polițiștii l-a făcut să întârzie la serviciu, dar l-au și ironizat.

„Neaplicarea unei amenzi aspre ar crea un precedent periculos, facilitând nu doar autorilor, dar și altor polițiști de rea credință, prin puterea exemplului cu pretextul sancționării unor contravenții, comiterea unor abuzuri similare împotriva altor magistrați, intimidarea magistraților sau, de ce nu, comiterea unor fapte similare împptriva oricărîr cetățeni, iar acest risc trebuie preîntâmpinat printr-o reacție promptă. Dacă am admite concluzia contrară ar însemna să acceptăm, pe cale de consecință, ca orice polițist rutier, cu pretextul sancționării contravenționale a unui magistrat, are posibilitatea nu doar să amendeze magistratul în cauză, dar și să-l rețină pe acesta mai mult decât impun procedurile, în scop șicanatoriu, vindicativ, de batjocorire sau chiar în absența acestor scopuri, pe baza manifestării unilaterale de voința și unor justificări ulterioare subiective, oprind, chiar temporar, magistratul de la exercitarea atribuțiilor judiciare, fără ca acesta din urmă să aibă vreo pârghie de sancționare a polițistului în cauză, ceea ce contravine flagrant rolului preeminent pe care legiuitorul l-a conferit magistraților, în salvgardarea ordinii publice și apărării normelor sociale”, se arată în ordonanța prin care polițiștii sunt amendați.