ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși asociațiile seculariste încearcă să pună în antiteză educația și spiritualitatea, mesajul profesorului Daniel Fonoage, director al unei școli din județul Alba, spune cu totul altceva.

Profesorul Daniel Fonoage( FOTO centru) este membru al Adunării Naționale Bisericești, organismul suprem al Bisericii Ortodoxe Române. Adunarea Națională Bisericească este formată din clerici și mireni.

În cadrul întâlnirii Adunării Naționale Bisericești din 24 februarie, acesta a luat apărarea Bisericii Ortodoxe Române.

"Cu mare tristețe vedem cum periodic și sistematic sunt lansate atacuri nedrepte împotriva Bisericii Ortodoxe, pregătite în ungherele cele mai lugubre ale unor frății oculte, străine de neam și țară, ce au ca țintă distrugerea morală și materială a poporului român. Rămân siderat când văd cum valorile noastre spirituale bimilenare sunt pângărite cu atâta ferocitate, greu de înțeles, chiar de către unii dintre frații noștri români. Cum să lovești cu atâta ură și răutate Biserica, Trupul lui Hristos, și să nu vrei să vezi cât de esențial este rolul său de a menține echilibrul moral într-o lume bulversată de o promovare tot mai acerbă a răului și de o inoculare agresivă a inversării valorilor umane într-o societate care se vrea a fi normală ?", spunea cadrul didactic.

Acesta le-a atras atenția detractorilor BOR despre rolul acestei instituții în păstrarea unității naționale.

"Să nu uite nimeni că atunci când eram la un pas de a ne pierde identitatea ca națiune, când statul era neputincios, Biserica a fost aceea care a menținut viu românismul prin păstrarea unității de neam, limbă și credință a poporului nostru. Să nu uite nimeni că prima școală românească a apărut în tinda Bisericii și că preoții au fost primii dascăli ai fiilor de români, iar prin grija unor ierarhi de seamă ca Varlaam, Dosoftei, Simion Ștefan și Antim Ivireanul, limba română a fost salvată de la pieire", a spus el.

Textul integral al declarației profesorului Daniel Fonoage este disponibil AICI.