ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jandarmeria cere sprijinul cetățenilor pentru identificarea unui bărbat care a lovit un cal la protestul de duminică și altor protestatari care ar fi folosit ”argumente «luminoase»” pentru a stresa animalele.

„«Dar cu caii ce-ați avut?»… «domnule, domnilor»…care ați înteles să vă exprimați libertatea de expresie lovind cu pumnii un animal sau folosind argumente «luminoase» în ochii cailor, în încercarea «nobilă» de a obține o reacție violentă din partea animalului, dar el blând, înțelept și bine antrenat, a ales să confirme un vechi proverb, care spune că «Dumnezeu nu a lăsat caii să vorbească pentru a nu pune oamenii în dificultate»", este mesajul Jandarmeriei Române pe pagina de Facebook.

Jandarmeria precizează că solicită sprijinul pentru identificarea și tragerea la răspundere, conform legii, „a acestor «domni» care au lovit caii și i-au agresat, într-o încercare poate, de a da un alt sens unei manifestații pașnice, care s-a desfășurat fără incidente”.

„Dacă îi recunoașteți sau aveți imagini, vă rugăm să le transmiteți pe adresa de e-mail jandarmerie@mai.gov.ro sau pe mesageria paginii de facebook a Jandarmeriei Române”, se mai arată în mesajul Jandarmeriei.

La manifestația de duminică seară din Capitală Jandarmeria a folosit detașamentul de cavalerie.