Anunţul de vânzare a Catedralei Neamului, "la roşu", postat pe un site specializat, a provocat stupefacţie. În câteva ore a fost vizualizat de mii de oameni. Cel care a publicat anunţul de vânzare a postat şi o galerie foto cu Catedrala Neamului şi a anunţat că cere un preţ de 500 de milioane de euro.

Datele de contact afişate sunt chiar cele ale Patriarhiei Române. Reprezentanţii BOR s-au declarat revoltaţi de întreaga situaţie, au raportat abuzul şi au făcut o scrisoare de protest către administratorul site-ului, potrivit evz.ro.

La numărul afişat în dreptul vânzătorului răspund reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR), care afirmă din start că este o glumă proastă, un gest incalificabil, ce cotravine atât normelor de bun simţ, cât şi celor legale. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a declarat, pentru EVZ.ro, că acest anunţ nu este prima glumă proastă cu care reprezenţanţii bisericii s-au confruntat. Au mai fost date anunţuri publicitare false privind vânzarea Catedralei Neamului.

"Este o încălcare flagrantă a legii publicităţii", a subliniat părintele Constantin Stoica.

"Legea privind anunţurile de mică şi mare publicitate are nişte regului, iar când acestea sunt încălcate, publicaţia în sine are o problemă de credibilitate", a spus părintele Constantin Stoica, care a adăugat că a raportat abuzul şi s-a transmis o scrisoare de protest către administratorul site-ului în cauză.