ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Tânărul paramedic Ionuţ Ursu, plecat într-o misiune umanitară, a declarat că în urma cutremurului din această dimineață în Nepal este "o nebunie”.

"Este nebunie pe aici. Eu sunt bine şi acord îngrijiri medicale răniţilor, împreună cu echipa de medici", a spus Ionuţ Ursu.

„Sunt alături de patru medici şi doi asistenţi la cota 2.500 – 3.000, oferind asistenţă medicală locuitorilor din cinci sate. O să rămân în această zonă aproximativ două săptămâni, încercând în acest timp să dau şi o mână de ajutor localnicilor pentru a-şi reconstrui casele", spunea Ionuţ Ursu într-o postare pe facebook, conform Adevărul.
 
Tânărul a ajuns în Nepal de doar câteva zile, în week-end, el fiind repartizat într-o echipă din care mai fac parte patru medici care acordă asistenţă populaţiei dintr-un sat din apropierea capitalei Kathmandu, Thado Koshi Khola.

Seismul de marți, cu magnitudinea de 7,3 pe scara Richter după datele oferite de Institutul american de geofizică USGS, s-a produs la ora locală 12.05 şi a fost urmat de cel puţin două replici, prima dintre ele având o magnitudine de 6,3 grade.