ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii români îl predau celor bosniaci, pe Aeroportul din Otopeni, pe Savic Grozdan, un sârb căutat de peste 20 de ani pentru crime de război. 

Un mandat de extrădare a fost pus în aplicare de Poliția Română, primul pentru astfel de infracțiuni din țara noastră, după ce un cetățean bosniac și sârb urmărit internațional pentru crime de război a fost prins în județul Timiș.


 Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, bărbatul, cetățean bosniac și sârb, a fost depistat în 1 noiembrie în județul Timiș, fiind urmărit internațional de Interpol Sarajevo pentru crime de război.

Biroul Național Interpol București a transmis informarea de urmărire internațională către Parchetul Curții de Apel Timișoara, iar în 2 noiembrie instanța a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării, pentru 30 de zile.

"Persoana în cauză este bănuită că, încălcând legislația internațională și în special Convenția de la Geneva cu privire la protecția populației civile, ca membru al armatei, împreună cu alte persoane, ar fi aplicat măsuri de intimidare și violențe fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supuși muncii forțate într-un lagăr de concentrare", precizează Poliția Română.