ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sat izolat din județul Cluj este de doi ani „acasă" pentru un belgian. Bărbatul a renunțat la jobul pe care îl avea în conducerea unei filiale a unei companii multinaționale pentru a se bucura de viața tihnită de la țară.

Tom Van den Bosch a ajuns în Cluj-Napoca în urmă cu nouă ani, când i s-a oferit un post de manager într-o multinațională. A acceptat jobul pentru câteva luni, dar cele câteva luni s-au transformat ușor-ușor în în câțiva ani. S-a și căsătorit cu o româncă, iar până la urmă, acum doi ani, a renunțat la viața de birou și s-a mutat în Morău, un cătun pe care vrea să îl transforme în destinație turistică internațională.

„E un stil de viață complet diferit. Înainte eram preocupat de cifre, discuții cu colegi și cei din management, acum sunt interesat de vreme și de cum crește iarba. Este diferit și mult mai relaxant”, a spus Tom Van den Bosch pentru Digi 24..

Belgianul de 36 de ani și-a dat seama de potențialul neexploatat al zonei și a adus deja în România zeci de alți belgieni.

„Cred că în mod special Morău este un loc minunat pentru că este liniște, multă lume prietenoasă și natura este superbă”, a spus Lars Janssens.

Următorul pas este deschiderea în primăvară, a unui centru de echitație și drumeții călare în natură. A cumpărat deja patru cai pe care îi antrenează.

Tom vrea să cumpere și mai multe case țărănești, pe care să le reabiliteze pentru cazarea străinilor. Până atunci, îi primește pe turiști acasă la el.

„Ideea e ca oamenii să vină aici, să stea o săptămână sau mai mult și să mergem cu ei la Sighișoara, Sibiu sau în Munții Apuseni”, a explicat belgianul.

Până acum a investit în afacere 15.000 de euro. Are susținerea soției și a familiei, și a învățat limba română cu ajutorul vecinilor.

Tânărul lucrează acum și la un site de promovare a turismului din România, în străinătate.