ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, 8 ianuarie, un tânăr de doar 31 de ani, agent operativ la SASS (Structura Asociată pentru Măsuri de Securitate Specială) din cadrul Penitenciarului Aiud, a murit subit. Vestea deosebit de tristă a fost făcută publică de către colegii săi, reprezentanți ai instituției, pe grupul de Facebook Sindicatul Liber din Penitenciarul Aiud.

„Vă anunț cu mare tristețe și durere în suflet despre trecerea la cele veșnice, la o vârstă prea tânără, a colegului nostru, Dreghici Alexandru Cristian, care activa în cadrul grupei SASS, din cadrul Penitenciarul Aiud.

Nu există cuvinte care să poată alina durerea și tristețea familiei, rudelor și apropiaților. Noi, colegii lui, împărtășim această mare pierdere, durere și urăm multă putere familiei întru depășirea acestei mari tristeți!

Ne-a părăsit un om de mare caracter, un om de mare valoare. Vom păstra pentru totdeauna în memoria noastră bunătatea și înțelepciunea. Un specialist priceput și un om cu o conduită ireproșabilă.

Drum lin, în sus spre Cer! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, este mesajul președintelui Sindicatului din cadrul Penitenciarul Aiud, Daniel Radu Pasc.

I s-a făcut rău la ieșirea din instituție

Surse locale au precizat pentru alba24.ro că tânărului i s-a făcut rău la ieșirea din unitate, după terminarea orelor de program, în jurul orei 15.00. Tocmai terminase antrenamentele din timpul serviciului.

Acesta a căzut pe spațiul verde din fața instituției. A intervenit un echipaj medical (ambulanță), care i-a acordat primul ajutor și l-a transportat în stare stabilă la spital. Acolo ar fi intrat în stop cardio respirator, iar viața lui nu a mai putut fi salvată.

Poliția a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, în cadrul căruia sunt cercetate condițiile în care a survenit decesul. Mai multe detalii vor fi disponibile după finalizarea investigației medico-legale (autopsiei).

Alexandru avea o vechime de circa 10 ani în sistemul penitenciar, fiind apreciat de către colegii săi.

Potrivit surselor apropiate, tânărul a fost cel puțin triplu vaccinat. În timpul pandemiei, conducerea penitenciarului a pus presiune pe personal pentru a se vaccina Covid, au afirmat colegii săi.
 
Dumnezeu să-l odihnească în pace!