ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr din Odobești, județul Vrancea, a fost amendat cu 600 de lei pentru că a postat fotografii, comentarii și clipuri video jignitoare pe pagina sa de Facebook, dar și pe un alt cont pe care-l administrează, postările vizând activitatea Primăriei orașului.

Cosmin Bîrsan, din Odobești, județul Vrancea, a primit o amendă de 600 de lei pentru că a postat fotografii, comentarii și clipuri video jignitoare pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, precum și pe o altă pagină administrată de el, numită ”Democrația a murit”.

De asemenea, tânărul ar fi postat mesaje jignitoare și la postări ale primarului orașului Odobești.

În urma unui val de mesaje critice la adresa activității Primăriei și a celor care o conduc, tânărul a fost reclamat la Primăria Odobești pe motiv că prin postările sale aduce grave prejudicii de imagine administrației publice locale și primarului orașului.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că Bîrsan a încălcat Legea 61/1991 privind normele de conviețuire socială și ordinii și liniștii publice. În procesul-verbal încheiat de către agentul de la Poliția Orașului Odobești care a dat amenda este specificat clar că sancțiunea vine ca urmare a postărilor făcute de Cosmin Bîrsan pe cele două conturi de Facebook.

Amenda a fost dată după ce recent Curtea Constituțională a decis că pagina personală a unei persoane de pe o rețea de socializare nu reprezintă spațiu privat, ci unul public.