ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Ioana Florescu e bolnavă de scleroză multiplă și primește de la stat pensie de handicap de 39 de lei pe lună. Ea a rămas fără acest venit, și-așa infim, după ce a scris o carte, de pe urma căreia a obținut venituri de 230 de lei într-un an. 

Cazul a sensibilizat opinia publică din România, iar printre cei care s-au implicat a fost și Codin Maticiuc, cunoscut pentru aparițiile din lumea mondenă. Acesta a scris o scrisoare deschis pe Facebook adresată lui Liviu Dragnea și a avut surpriza să primească un răspuns chiar de la liderul PSD.

„Domnule Dragnea, 
  
Vă scriu aceste rânduri aici căci nu știu unde să vi le adresez în altă parte.
 
Am citit vineri pe Facebookul unei tipe despre următorul caz: o fată care este bolnavă de scleroză multiplă primește de la statul român pensie de handicap. Enorma sumă de 39 de lei lunar. Buuuun. Mă rog, "bun”, așa e la noi. Această fată a scris și o carte (știu, o tâmpită, în fine). De la vânzarea acestei cărți ea a avut un profit curat de 260 de lei după ce i-a declarat și au fost impozitați (știu, știu, altă greșeală). Legea spune că nu ai dreptul să înregistrezi venituri dacă incasezi fabuloasă pensie așa că fetei respective i-a fost anulată pe următorii trei ani. 

Mă gândesc că ați putea propune modificarea acestei legi idioate. Mă gândesc că ați putea schimba ceva atât de nedrept și stupid. Știu că nu e mare lucru. Țara arde și eu va propun un căcat. Dar să va spun de ce m-am gândit la Dvs: 

Nu cred în răul absolut. Nu cred pentru că eu sunt. Cel puțin așa sunt prezentat în presă și peste tot. Nu cred că sunteți nici Dvs, răul politic absolut. Comentatorii acestei poștări așa va făceau să păreti, vă spun drept. Și pe Dvs și pe colegii Dvs de partid. Și cu cât este cineva prezentat mai negativ cu atât am eu o speranța perversă că oamenii se insală. Mă gândesc că nici nu știți de această lege mega-smart și mai ales că nu este propusă de PSD. Greșesc? Vreau să cred că nu. Dar știu sigur că puteți face ceva imediat. Dvs și nu eu. 

P.S. Sper că această postare să fie shareuită. Sper ca această postare să fie preluată de ziare așa cum preiau tot felul de mizerii pe care le postez eu. Sper ca astfel să ajungă la urechile Dvs și să faceți un lucru mic care contează pentru câțiva oameni mai puțini norocoși ca Dvs și ca mine. Mulțumesc”, a scris Maticiuc pe Facebook.

La scurt timp, acesta a primit un răspuns chiar de la Liviu Dragnea. 

„Bună ziua, domnul Codin Maticiuc! Leagea e imperfectă, nu cuprinde toate situațiile posibile. Așa sunt legile, limitate, asta e natura lor. Legea asta trebuie modificată. Ideea ce stă în spatele legilor este să ajute cetățenii, nu să le provoace neplăceri. Așa cp vom modifica această lege proastă”, a răspuns Dragnea.