ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Efectele periculoase ale eliberărilor din penitenciare se văd deja. Un bărbat condamnat pentru viol a recidivat, la trei zile după ce a fost eliberat din închisoare, în baza legii recursului compensatoriu. A agresat sexual și a tâlhărit o tânără în sectorul doi din București, iar acum s-a întors după gratii.

Bărbatul a fost condamnt la 10 ani de închisoare pentru că a violat o fetița de 13 ani în Constanța.

Bărbatul a ieșit însă din penitenciar cu un an mai devreme pentru că a beneficiat de legea recursului compensatoriu. A ieșit în 19 octombrie din închisoare, iar pe 23 octombrie, pe Calea Moșilor din București a atacat o femeie, a agresat-o sexual, i-a furat 50 de lei și telefonul mobil.

Femeia a depus plângere la poliție, iar acum bărbatul s-a întors în spatele gratiilor. El e reținut pentru 30 de zile.

Pe 19 octombrie a intrat în vigoare legea privind recursul compensatoriu și au fost eliberați din închisori peste 530 de deținuți, iar 3.349 de deținuți au dobândit dreptul de a primi eliberare condiționată. Pe lista celor eliberați se numără și 47 de violatori.

De asemenea, 33 de criminali au ajuns în libertate, o bună parte dintre ei fiind condamnați pentru omor calificat. Asta poate însemna și că au ucis cu premeditare.