ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unde sunt tinerii care să iasă/să fi ieșit la vot  și să ne scape de procentele PSD?

Următorul tabel ne arată prezența la vot pe grupe de vârstă și sex. (sursa: prezenta.bec.ro):
 

Coroborat cu datele demografice aflăm că: în 1990 s-au efectuat peste 990 mii avorturi la cerere, în 1991 peste 860 mii și tot așa, astfel încât până în 1997 în România s-au efectuat peste 5 milioane de avorturi. Acei copii, care n-au supraviețuit vieții intrauterine, ar fi avut acum între 20 și 26 ani. (citiți o statistică amănunțită pe asociatiaprovita.ro, AICI.)

După statisticile cunoscute (cifre sub valoarea reală) în România o sarcină din trei se termină printr-un avort la cerere. Procentajul de copii (0-18 ani) din populația totală a scăzut continuu de la 28,8% în 1990 la 18,1% în 2013.

Astfel încât, la o prezență la vot de 40%, de 7,2 milioane de persoane, tinerii sub 35 ani au reprezentat sub 1 milion de persoane.

Tinerii sunt în pământ.

ACTUALIZARE 12 dec.: Am găsit pe facebook un grafic interesant făcut de Călin Moldovan-Teselios, care arată ponderea tinerilor în rândul populației și prezența lor la vot.