ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputații din Comisia de Muncă au aprobat eliminarea plafonului pentru indemnizația mamelor, stabilit la 3.400 de lei. Dacă decizia se va aplica, indemnizațiile vor reprezenta 85% din venituri, indiferent de nivelul acestora. Ministrul finanțelor spune că instituția pe care o conduce nu a fost consultată, iar ministrul Muncii crede că plafonul trebuia păstrat. 

„Ministerul Finanțelor Publice nu a primit o solicitare în acest sens, nu am avut posibilitatea să ne pronunțăm pe această propunere legislativă. În principiu, ar trebui să ne ceară opinia și vom veni cu date de îndată ce avem această solicitare”, a declarat Anca Dragu, ministrul Finanțelor, potrivit Digi 24.

Potrivit Ministerului Muncii, impactul bugetar al eliminării plafonului pentru indemnizația de creștere a copilului va fi de aproximativ 210 milioane de lei anul acesta și de 850 de milioane de lei în 2017.

 Anca Dragu are un trecut care este legat de perioada de guvernare a lui Emil Boc, ea fiind persoana care ar fi sugerat tăierea salariilor bugetarilor, dar și a pensiilor. 


Anca Dragu a iscat o polemică după ce a anunțat că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, după care a dat exemplul celor din statele BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci și mulți și toți știu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme".