Augustin Ilieş, cel mai cunoscut medic chirurg pediatru din Vaslui şi unul dintre cei mai respectaţi din România, a fost găsit spânzurat în balconul locuinţei personale.

Nefericitul eveniment a avut loc luni, în jurul prânzului, iar echipajele de intervenţie au încercat timp de mai multe zeci de minute să-l resusciteze.

Acesta s-a pensionat anticipat în cursul lunii aprilie, după o carieră de peste 30 de ani. Doctorul Ilieş a cerut pensionarea în mijlocul scandalului de corupţie de la Spitalul Judeţean din Vaslui, acolo unde ofiţerii DGA au descins în cursul zilei de 9 februarie 2015. Mai multe cadre medicale de la Spitalul Judeţean Vaslui sunt acuzate de fapte de corupţie şi fals, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant, de către ofiţerii anticorupţie în timp ce primea 1.500 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a face o întrerupere de sarcină. În urmă cu o săptămână, medicul Augustin Ilieş a cerut să-şi reia activitatea, printr-o adresă trimisă conducerii Spitalului Judeţean.