ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe companii din industria automotive din județul Arad au notificat autoritățile cu privire la intenția de a recurge la concedieri colective, invocând scăderea comenzilor pentru mașini electrice în Europa, iar unul dintre producătorii de componente a disponibilizat deja 97 de persoane.

Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Arad, Marinel Henteș, a declarat săptămâna trecută că aproximativ 450 de angajați ar putea să fie disponibilizați, conform notificărilor făcute de șapte companii, relatează Agerpres, citată de stiripesurse.ro

„Au fost anunțate mai mult de 450 de disponibilizări în sectorul industriei automotive, în contextul în care s-au redus foarte mult comenzile pentru mașinile electrice. Aceste informații le am din discuțiile pe care le-am avut cu angajatorii, care ne notifică, potrivit legii, în perioada de preconcediere, adică în perioada aceea în care ei își pregătesc un număr de concedieri colective", a spus Henteș.

El a precizat că până acum una dintre companii a recurs la concedieri, fiind afectați 97 de salariați, care și-au depus dosarele de șomaj.

O mașină electrică Dacia Spring 2024 a explodat la Tulcea, iar focul s-a extins și la clădirea alăturată (VIDEO mai jos)

Potrivit autolatest.ro, în țările din Europa de Vest există legi bine definite prin care șoferii de mașini electrice nu mai au voie să-și parcheze mașinile în parcările subterane chiar dacă sunt proprietate privată.

Explozia unei baterii cu litiu nu poate să fie oprită de nici un factor extern precum pompierii sau chiar mecanicii măricii respective.

Chinezeasca Dacia Spring, produsa în China de către Dongfeng, este recunoscută că având probleme cu bateria care pur și simplu explodează.

Toate aceste incendii devastatoare au loc când bateriile mașinilor sunt încă în termenul de garanție de 8 ani sau 150.000 de km.

Pe rețelele de socializare sunt criticați oamenii care au asistat la această distrugere pentru că nu au „pus mana să-l stingă” fară că românii să cunoască faptul că într-un asemenea incendiu nici 10 autospeciale SMURD de ultimă generație nu puteau să-l stingă.

Ce trebuie să faci dacă iese fum din Dacia Spring?

Înainte de explozie este recomandat să-i salvezi pe cei din interior prin spargerea geamurilor și tăierea centurilor de siguranță (dacă au fost implicați într-un accident), după care trebuie să te îndepărtezi pentru că urmează un incendiu devastator pe cel puțin 10 m în jurul epavei.

Dacă conduci o Dacia Spring nu o mai parca în curte, lângă casa, în garaj sau nu o mai lăsa la supermarket în parcarea subterană pentru că, în caz de accident, asigurătorul supermarket-ului urmează să se îndrepte spre tine pentru despăgubirile ulterioare.

VIDEO: