ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 08.00 O femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani, victima accidentului de pe autostrada A2 a murit, sâmbătă seară la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală în urma unui stop cardio respirator, informează Ministerul Sănătății. Bilanțul ajunge astfel la patru persoane decedate.

Femeia era în stare extrem de gravă încă de la internarea ei în spitalul Floreasca, fiind intubată și ventilată mecanic, au arătat medicii unității sanitare.

Cinci dintre persoanele rănite în accidentul care a avut loc sâmbătă dimineață pe autostrada A2 mai sunt internate la Spitalul Bagdasar Arseni, două având traumatism cranio-cerebral, două cu dignosticul de leziuni la coloana vertbrală. iar o alta fiind evaluată la Secția Chirurgie.

ACTUALIZARE 11:30 Noul bilanț este de trei morți și aproximativ 40 de răniți, a declarat la Digi24, comisar-șef George Grigore, director-adjunct la Direcția Rutieră a Poliției Române.

Toate persoanele rănite au fost evacuate spre spitale. 15 dintre victime sunt la spitalul de la Lehliu, care este cea mai apropiată unitate medicală.

În total, 29 de vehicule au fost implicate în accidentul a cărui cauză principală a fost neadaptarea vitezei la condițiile de vizibilitate redusă.

Este un accident fără precedent pentru A2 în ceea ce privește numărul de victime. A mai fost un carambol în anul 2006, când a fost implicat un număr mai mare de mașini, în jur de 50, dar atunci nu a existat decât o persoană decedată. Cauza acelui carambol a fost fumul provenind de la incendierea miriștilor.

 

ACTUALIZARE 11:00 ISU Călărași: 12 răniți în accidentul de pe A2 duși la spitalul Lehliu; alți 5 la Pantelimon și 3 la Bagdasar Arseni

Un număr de 12 răniți în accidentul de pe A2 au fost direcționați către spitalul din Lehliu, 5 către Spitalul Pantelimon și 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, iar celorlalți li se acordă primul ajutor în spitalul mobil deplasat la fața locului, urmând a fi decis dacă vor fi direcționați și ei spre unități medicale, a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu.

„Din cele 39 de persoane rănite, 12 au fost direcționate spre spitalul din Lehliu, alte 5 la Spitalul Pantelimon, iar 3 la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală", a precizat reprezentantul ISU Călărași.

Potrivit sursei citate, ceilalți răniți primesc îngrijiri la fața locului, de la echipajele SMURD și de ambulanță, inclusiv în spitalul mobil al IGSU deplasat la locul accidentului.

Reprezentantul ISU Călărași a precizat că a fost nevoie de descarcerarea a 9 persoane.

De asemenea, Ovidiu Tătăranu a explicat că numărul mare de victime a fost cauzat de implicarea în accident a 20 de autovehicule, printre care și un microbuz cu pasageri.

Potrivit reprezentantului ISU Călărași, pe lângă echipajele ISU, SMURD și ale Ambulanței din județ, s-a primit sprijin și de la inspectoratele de situații de urgență București-Ilfov, Constanța și Ialomița.

„Rămânem la 4 decedați. În total, sunt 39 de persoane implicate la acest moment, dar această cifră este dinamică și urmează în cel mai scurt timp să fie anunțat un număr de telefon (...) la care populația care dorește să afle mai multe date despre răniți să sune", a declarat Raed Arafat, sâmbătă, la Digi 24.
 

Știre inițială

 

Un grav accident a avut loc pe A2 în drepul kilometrului 67 pe sensul de deplasare spre Constanța, în apropierea localității Lehliu, în care au fost implicate 15 mașini.

„Astăzi 05.11.2016, în jurul orei 8.42, pe Autostrada 2, la kilometrul 67, sensul de deplasare către Constanța, din cauza ceții dense, s-a produs un accident în care au fost implicate circa 15 autovehicule. Din primele date a reieșit că accidentul s-a soldat cu aproximativ 20 victime, dintre care patru decedate. Echipajele de rutieră din cadrul BAMS, BPR și IPJ Călărași asigura salvarea de vieți, măsuri la fața locului, fluidizarea circulației pe rute ocolitoare. Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor", au precizat, pentru Mediafax, reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române.

 Datele inițiale indicau două persoane decedate.

„Doi oameni încarcerați, două persoane încarcerate și mai mult de 10 persoane rănite. Se intervine acum cu forțe de la ISU Călărași, autospeciale SMURD, Serviciul de Ambulanță Județean intervine cu șapte autospeciale, sunt autospeciale de descarcerare. Cel mai probabil, carambolul s-a produs din cauza ceții", a declarat Ovidiu Tătăranu de la ISU Călărași.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că este vorba de 20 de victime.

„Ultima raportare vorbește de doi decedați, ultima estimare este la 20 de victime. Au fost mobilizate Ialomița, Călărași și București. Deplasarea este îngreunată de ceață, tocmai ceața a cauzat accidentul, din ce am primit ca informare. Nu se ia în calcul trimiterea unui elicopter pentru că este ceață", a declarat Raed Arafat.

Traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67. 

 


La fața locului au fost chemați pompierii din Călărași și cei din București. Inclusiv un microbuz a fost implicat în carambol.

La această oră intervin cel puțin 4 autoutilitare de descarcerare, una din Călărași și trei din București.