ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape toate televiziunile, de la Pro TV la TVR, dar și site-urile de știri, publică imagini de la un botez din Brăila și formulează acuzații grave la adresa preotului Traian Mazăre de la Parohia Sf. Constantin și Elena din Brăila.

„Scene de groază la un botez”, titrează TVR la principalul jurnal al zilei. „Imagini controversate filmate la un botez: preotul se enervează și bruschează bebelușul”, scrie și Pro TV.  „Un preot nervos a oferit un spectacol cumplit la un botez”, a scris Antena 3.

În imagini se observă cum preotul își pierde cumpătul când bebelușul se tot agăța de hainele preoțești înainte să îl scufunde în cristelniță, dar nu îl bruschează deloc. 

Iată ce văd cei de la TVR: „Nervos că bebelușul plângea, preotul l-a zguduit și l-a trântit în cristelniță, sub ochii nașilor, ai părinților și ai rudelor. Imaginile din timpul botezului au ajuns pe internet și i-au șocat pe cei care le-au văzut, dar și pe reprezentanții Patriarhiei”.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a început o anchetă după scandalul făcut de presă.

Printr-un comunicat superiorii preotului au anunțat că regretă comportamentul nepotrivit al parohului și în același timp cer iertare familiei și credicioșilor prezenți la botez.